Close
contabilitate-suceava.com

+40 747 415 252

benoniu@yahoo.com

Întocmire dosare pentru prețuri de transfer

Conform prevederilor legale, firmele care desfășoară tranzacții cu persoane afiliate și depășesc un anumit prag reglementat tot prin lege au obligativitatea întocmirii dosarului prețurilor de transfer.

Marii contribuabili au obligația de a întocmi dosarul prețurilor de transfer la tranzacții efectuate între afiliați în cuantum de minim 350.000 euro, reprezentând livrări între aceștia, după cum se specifică în prevederile din OMFP nr. 442 din 2016. Nu sunt excluși însă nici contribuabilii mici și mijlocii care desfășoară tranzacții cu firme și persoane afiliate cu valori totale anuale mai mari sau egale cu oricare din pragurile de semnificație stabilite.

Întrucât riscul fiscal asociat prețurilor de transfer este unul ridicat, întocmirea corespunzătoare a dosarului trebuie să reprezinte o prioritate pentru a întâmpina controalele fiscale cu întreaga documentație pregătită corect.

Vreți să vă asigurați că prețurile pe care le practicați față de firmele afiliate sunt cele corecte? Odată ce veți apela la serviciile noastre vă veți putea convinge.

 

Întocmim dosare pentru prețurile de transfer analizând cu atenție toate informațiile și oferind o imagine clară și corectă asupra acestora. Contribuabilii mici și mijlocii trebuie să întocmească dosarul prețurilor de transfer doar la solicitarea organelor fiscale, însă această solicitare poate veni după mai mulți ani după ce tranzacțiile au fost efectuate, moment în care este deja prea târziu pentru a corecta eventualele erori. Prin urmare, întocmirea dosarelor prețurilor este o lucrare ce trebuie efectuată din timp, iar specialiștii noștri vă pot ajuta în acest sens.